Elmarad a karácsonyi pásztorjáték és a hétköznapi misék – szigorodó szabályok a katolikus egyházközségben

1394

Mától egészen december 31-ig – a fokozódó járványügyi helyzet miatt – szigorúbb szabályok lépnek életbe a solymári katolikus plébánián – tájékoztatta a híveket Kiss Csaba plébános.

Hétköznap nem lesz nyilvános szentmise és igeliturgia (ezeket “sine populo”, vagyis hívek jelenléte nélkül mondja el plébános atya). A szombati és vasárnapi szentmiséket pedig a megszokott rendben és időben, az aktuális járványügyi előírások figyelembevételével tartják meg. A templomban a szentmisék alatt a szájmaszk használata kötelező.

A 7:45 órakor kezdődő német nyelvű szentmisét decembertől csak a hónap első vasárnapján tartják meg. A hónap többi vasárnapján ebben az időpontban nem lesz mise.

A templom előtere hétköznap 8–17 óráig nyitva tart, ilyenkor bárki betérhet egy fohászra, rövid imára.

Elmarad a karácsonyi pásztorjáték. A hittanteremben a hittanórákon kívül semmiféle összejövetelre nincs lehetőség.

A hivatali ügyintézés az irodában egyelőre a megszokott időben és az aktuális szabályok betartásával (kötelező maszkhasználat) működik.

Csaba atya közös imára hívja a híveket minden este 20 órakor, amikor megszólal a solymári templom harangja: “Mondjuk el az Úrangyalát, egy Miatyánkot, egy Üdvözlégy Máriát és egy Dicsőséget egymásért, egyházközségünkért, magyar hazánkért, a COVID-19 betegeiért és nem utolsósorban az egészségügyben dolgozókért!”

solymáronline