Naponta fertőtlenítik a MÁV-csoport összes járművét országszerte

296
Fotó: MÁV

A fokozódó járványügyi helyzetre való tekintettel november 10-től újra napi szinten fertőtlenítik a MÁV-csoport járműparkját. Szeptember óta az elővárosban és a nemzetközi vonatokon már napi emelt szintű fertőtlenítés volt érvényben, keddtől pedig országosan is visszaállt a napi gyakoriságú fertőtlenítés a MÁV-START járatain. A MÁV-HÉV és a Volánbusz továbbra is fenntartja a tavasz óta bevezetett napi szintű járműfertőtlenítést – számol be sajtóközleményében a vasúttársaság.

A MÁV-START jelenleg forgalomban lévő több mint 1200 járművén – a személy- és motorkocsikon, valamint a motorvonatokon is – keddtől az egész országban végeznek naponta fertőtlenítő padlófelmosást és felületpermetezést. Az emelt szintű fertőtlenítés baktérium-, vírus- és gombaellenes fertőtlenítést jelent, amely után minden kórokozó elpusztul a járműveken. A Volánbusz is napi szinten fokozottan takarítja az autóbusz-állomásokat és a buszokat, vírusölő szerrel mossa le a kapaszkodókat, fertőtlenítőszerrel a padlót. A busztársaságnál országszerte 58 ózongenerátor is gondoskodik a mintegy 6500 darabos járműállomány fertőtlenítéséről.

A vasúttársaság heti szinten végez fertőtlenítő takarítást az ország valamennyi utasforgalmi- és közös üzemi helyiségében is.

Utasaikat továbbra is arra kérik, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és a személyes érintkezések csökkentése érdekében jegy- és bérletvásárláskor részesítsék előnyben az elektronikus jegyvásárlási lehetőségeket.

November 9-től a Volánbusz 16 megyei jogú városban sűrítette helyi járatait munkanapokon, a reggeli és délutáni csúcsidőszakban. A MÁV-HÉV is a lehető legsűrűbb közlekedést biztosítja a reggeli időszakban.

solymáronline
Fotó: MÁV