Solymári közterületeken egyelőre nem kell maszkot viselni

2891

Dr. Szente Kálmán döntése alapján Solymár belterületén egyelőre nem kötelező maszkot hordani – tudtuk meg a polgármestertől. Az országos szigorítások – például a 20 és 5 óra közötti kijárási tilalom, az étteremben való fogyasztás és a gyülekezés tiltása – természetesen Solymáron is érvényesek.

2020. november 11-én jelentős korlátozások és szigorítások léptek életbe Magyarország területén a koronavírus-járvány miatt; ezeket összefoglalva ezen a linken lehet áttekinteni. A rendelet értelmében maszkot kell hordani “a 10.000 főnél nagyobb lakónépességű település belterületén a települési önkormányzat által kijelölt közterületen, illetve nyilvános helyen, kivéve a sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken”.

Dr. Szente Kálmán polgármester november 11-én úgy döntött: egyelőre nem látja indokoltnak a maszkviselés településen belüli szigorításának elrendelését. Így a solymári közterületeken – további rendelkezésig – nem kötelező maszkot viselni. Ez alól kivételt jelentenek azok a közterületek, ahol országosan kötelező a maszkviselés, pl. buszmegálló területe.

solymáronline