Miről döntött a képviselő-testület a héten?

976
Fotó: Szima Roland

Az október 28-i, elhalasztott testületi ülést november 3-án, kedden délután tartotta meg a solymári képviselő-testület. A képviselők a járványhelyzetre való tekintettel előzőleg online, informális megbeszélés keretében vitatták meg a felmerülő kérdéseket, ezt követően a személyes jelenlétet igénylő ülésen szavaztak a napirenden lévő ügyekről.

A képviselő-testület többek között döntött arról, hogy a 2021-es költségvetésben kétmillió forintot különítenek el egy lakossági komposztálási program céljára, melynek részleteit a környezetvédelmi bizottság dolgozza ki. Megszavazták a rászorulók karácsonyi támogatását, melynek keretében 20 solymári család kap 20-20.000 Ft értékben csomagot a decemberi ünnepek előtt. A képviselők egyhangúlag támogatták, hogy Solymár induljon az illegális hulladéklerakók felszámolására indított belügyminiszteri pályázaton.

Elfogadták az Ezüstkor módosított szakmai programját, szervezeti és működési szabályzatát, valamint az intézmény kérését egy álláshely kibővítéséről. Meghosszabbították a Szivárvány Keresztény Óvodával való köznevelési megállapodást és döntöttek több ingatlanrendezési, valamint az idei költségvetést érintő kérdésben is.

Mivel Magyarország területén 2020. november 4-én 0 órától újra életbe lépett a veszélyhelyzet, a különleges jogrend szerint ettől az időponttól kezdve, a veszélyhelyzet idejére a települési önkormányzatok működése is megváltozik: a képviselő-testület helyett a település polgármestere hozhat döntéseket.

solymáronline