Lélektérkép – akrilfestmény-kiállítás nyílik a művelődési házban

816

Hegyi Magdolna animációs filmrendező, illusztrátor akrilfestményeiből nyílik kiállítás a művelődési házban november 7-én, szombaton 18 órakor. A Lélektérkép című tárlatot Hegedűs Miklós festőművész nyitja majd meg.

Az eseményen a Pilis Televízió stábja is jelen lesz, élő közvetítésüknek köszönhetően a tévében és online is követhetjük a megnyitót a művelődési ház Facebook-oldalán. A felvétel természetesen később is megtekinthető lesz a PilisTV műsorában és honlapján.

Az animációs filmrendező, illusztrátor legutóbb hét éve állította ki festményeit Telkiben; most is akril képeivel mutatkozik be Solymáron, ahová közel másfél éve költözött családjával. A mindennapok apró örömeiből, élményeiből, nehézségeiből gyakran merít ihletet. A természet és a fény visszatérő motívumai munkáinak. A festés számára önmegismerési folyamat.

„Akkor kezdődött ez a dolog, ez a ’csukott szemmel’ nézés, amikor a gyerekeim megszülettek. Teljesen átíródott minden, ami addig volt. Addig is alkottam, imádtam rajzolni, de a gyerekek után másképp. Mintha súgnának, mintha villannának belül a képek, az érzések. Nem hagynak, ki akarnak jönni. Muszáj csinálni, jóleső kényszer ez. Ez a kiállítás ilyen, két és fél év érzelmeinek, gondolatainak lenyomata. Az igazi kicsi énem lélektérképe.”

A nemrég született kedves kis figura, Kökény Manyi is bemutatkozik a kiállításon. „Ő egyszer csak lett. Megjelent, kijött, kirajzolódott a kezemből – meséli Magdolna. – Bármi lehet belőle, egy mesesorozat főszereplője, egy mesekönyv figurája – ki tudja. Még alakul, fejlődik… A Manyiról készült nyomatok megvásárlásával a megnyitón és a kiállítás egész ideje alatt a SOTE Tenyérnyi Gyerekek Koraszülött Gyerekek Alapítványát támogathatjuk.”

A kiállítás december 1-ig lesz látogatható a művelődési ház nyitvatartási idejében. Egyéni időpontegyeztetésre a 06-70/774-9383-as telefonszámon van lehetőség.

solymáronline