Éremeső és sikerek a solymári kézilabdásoknál

3634
Az Őszi Kupán aranyérmes U13-as lánycsapat

Október végén két rangos kupán is szerepeltek a Solymári SC kézilabda szakosztályának U13-as csapatai. Mindkét alkalomról érmekkel és komoly sikerekkel térhettek haza a fiatal sportolók, melyekről Janis Zita számolt be a solymaronline.hu-nak.

A Komárom-Esztergom Megyei Kézilabda Szövetség 2020. október 26-án Tarjánban rendezte meg az országos gyermek- és kisiskolás bajnokság korosztályai részére az Őszi Kupát, melyen a Solymári SC kézilabda szakosztályának U13-as lány- és fiúcsapata is részt vett.

A lányok mindkét mérkőzésen az elvárásoknak megfelelően játszottak. A Kisbér ellen a visszafogottabb kezdés után összeszedett védekezésüknek és koncentrált támadásaiknak köszönhetően megnyerték a meccset. A második mérkőzésen, a hazaiak ellen már az első percekben vezetett Solymár csapata, fegyelmezett és színes megoldásokkal teli játékuk során folyamatosan növelték a már behozhatatlan gólkülönbséget. A lányok így az 1. helyen végeztek, a dobogó legfelső fokán ünnepelhették győzelmüket.

A Solymári SC fiú játékosai mind a végül 4. helyezést elérő Kisbér, mind pedig a tornát toronymagasan megnyerő Simontornya ellen jól játszottak. A 2. hely megszerzéséért folytatott mérkőzés sajnos vereséggel zárult számukra, de így is bronzéremmel gazdagodva térhettek haza a fiúk.

A bonzérmes U13-as fiúcsapat (Őszi Kupa)

“Büszkeségünket fokozza, hogy a torna legjobb játékosait is a solymári csapatokból választották ki – tette hozzá Janis Zita edző. – A torna legjobb lányjátékosa Iflinger Kitti, a gólkirálynő Aszt Petra, míg a torna legjobb fiújátékosa Brezovszki Viktor lett.”

LU13-as mérkőzések eredményei:
Kisbér KC – Solymári SC 15-30
Solymári SC – Tarján 35-7

A csapat edzője: Janis Zita
Játékosok: Aszt Petra, Havasi Petra, Iflinger Kitti, Látrányi Laura, Mercz Boglárka, Müller Gabriella, Pehatsek Noémi, Pehatsek Rebeka, Rapp Tímea, Richolm Johanna, Rudas Gréta, Tallér Nikolett, Tóth Viktória.

FU13-as mérkőzések eredményei:
Solymári SC – Kisbér KC 21-17
Simontornyai KK – Solymári SC 29-9
Solymári SC – Mogyoródi KSK 10-21

A csapat edzője: Blonszki Gábor
Játékosok: Börzsei Lukács, Brezovszki Viktor, Hajas Bálint, Hajdú Márk, Kiss-Blaskó Patrik, Krikler András, Marosvári Bence, Orsós Bulcsú, Pozderka Ambrus.

A Solymári SC kézilabda szakosztályának U13-as lánycsapata a XVI. Üstökös kupára is nevezett, ezen a rangos tornán is szerették volna megmérettetni magukat. A rendezvényt 2020. október 30-án, zárt kapuk mellett tartották meg Dunaújvárosban.

A lányok a három csoportmeccsből csupán egyet veszítettek el, így csoportmásodikként a bronzéremért játszhattak. Kemény és szoros csatában, óriási küzdelem árán végül egygólos, megérdemelt győzelmet arattak. Az izgalmas mérkőzésen a csapat kitartása és elszántsága példaértékű volt, akárcsak a kézsérülést szenvedett Iflinger Kitti pályán maradása vagy Pehatsek Noémi ereménye: a nyolc csapatos torna összesített góllövőlistáján 21 találatával a 4. helyen végzett.

Az Üstökös Kupán bronzérmet szerző U13-as lánycsapat

Csoportmeccsek:
Orosházi NKC – Solymári SC 5-23
Solymári SC – Érd 19-15
Solymári SC – Kispest NKK 13-17

Bronzmérkőzés: Solymári SC – Kozármisleny SE 19-18

A csapat edzője: Janis Zita
Játékosok: Aszt Petra, Havasi Petra, Iflinger Kitti, Látrányi Laura, Müller Gabriella, Pehatsek Noémi, Pehatsek Rebeka, Rudas Gréta, Tóth Viktória.

solymáronline
Fotók: Janis Zita, Rudas Gábor