Hétfőn lesz az idei utolsó – hulladéknaptár szerinti – zöldhulladék-szállítás

1624

A vegetációs időszak végéhez közelítünk, érdemes összegyűjteni a már lehullott leveleket, elvégezni az őszi metszést és egyéb kerti munkákat. November 2-án, hétfőn lesz ugyanis az utolsó zöldhulladék-szállítási időpont, legalábbis a hulladéknaptár szerint. Ne feledjük: égetni tilos!

Solymár önkormányzata idén novemberben is megszervezi az éves ingyenes zöldhulladék-szállítást, melynek pontos napjait az időjárás függvényében határozzák meg, de mindenképp a lombhullás után várható. Az időpontot a solymaronline.hu-n is közzé fogjuk tenni.

A zöldhulladékot legfeljebb 110 literes zsákban, illetve kötegelt (max. 70 cm hosszú, 50 cm átmérőjű köteg) formában szállítják el. Csak az olyan zsákot vagy köteget viszik el, amelyen rajta van az adott évre érvényes zöldhulladék-matrica, vagy kihelyezhetik a hulladékot a Településüzemeltetési Kft. zsákjaiban is. Ilyen zsákot a solymári Polgármesteri Hivatalban, a Kukori trafikban és a Templom téri iparcikk boltban lehet vásárolni (a zsák megvásárlásával az elszállítás díját fizetjük ki).

A zöldhulladék elszállítását a Solymári Településüzemeltetési Kft. végzi, párhuzamosan több teherautóval. Amikor nagyon sok a kihelyezett hulladék, nem végeznek egy nap alatt, de természetesen másnap folytatják a szállítást. Kérik a lakosság türelmét és megértését: hagyják kint a házak előtt, el fognak vinni minden szabályosan kihelyezett hulladékot.

solymáronline