December 15-ig fogadják el a tavalyi diákigazolványokat a vonatokon, a Volánbusz járatain és a HÉV-en

615

Az Oktatási Hivatal rendelkezése alapján október 31. helyett december 15-ig hosszabbították meg a 2019/2020-as tanévre érvényes diákigazolványok felhasználhatóságát. A tanulók tehát még december közepéig utazhatnak kedvezményesen a diákigazolványukkal a MÁV-START vonatain, a Volánbusz járatain és a HÉV-en – adja hírül sajtóközleményében a vasúttársaság.

Ugyanez vonatkozik az elektronikusan elküldött, QR-kóddal ellátott, diákigazolványt helyettesítő igazolás otthon kinyomtatott változatára is. Továbbá december közepéig elfogadják a közforgalmú járatokon más utazási kedvezmények igénybevételére jogosító, a járványügyi veszélyhelyzet időszaka alatt lejárt más hivatalos okmányokat is.

A közlekedési társaságok arra kérik utasaikat, hogy – ha még nem tették meg – lehetőség szerint mielőbb intézkedjenek a kedvezményre jogosító okmányok érvényesítéséről, és tartsák be a közegészségügyi előírásokat. Maszkot ne csak a tömegközlekedési eszközökön viseljenek, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is, ahol felszállás előtt vagy után tartózkodnak.

solymáronline