Kajla útlevéllel ingyen utazhatnak a gyerekek az őszi szünetben

2006

Október 23. és november 1. között minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla-útlevelét és diákigazolványát, díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain – hívja fel a gyerekek és szüleik figyelmét a vasúttársaság.

A térítésmentes utazási lehetőséggel a közlekedési társaságok a vidám és tartalmas szabadtéri kikapcsolódáshoz szeretnének segítséget nyújtani az őszi szünetben is. A kedvezményes árú vasúti és autóbuszos kirándulás remek lehetőséget nyújt az őszi szünet tartalmas eltöltésére, valamint arra, hogy a járványhelyzetben lehetőség szerint kerülendő beltéri összejövetelek helyett szabadtéri programokat szervezzünk – üzeni a MÁV Zrt.

A Kajla-kedvezményt az érintett tanulók október 23. és november 1. között korlátlan alkalommal vehetik igénybe.

A Kajla program keretében minden általános iskolás, alsó tagozatos diákhoz eljutottak az új, kék színű Kajla-útlevelek. Aki valamilyen oknál fogva mégsem kapta meg a tanév elején, osztályfőnökénél érdeklődhet. Az elveszett vagy megrongálódott útlevél pótlását a szülők itt igényelhetik. 2020-ban a korábbi Kajla-útlevelek is érvényesek, így idén még az 5. és 6. osztályos tanulók is használhatják régi útlevelüket.

Fontos tudni a kirándulásra, országjárásra indulóknak, hogy a közösségi közlekedésben a maszk használata már nemcsak a vonatokon és a buszokon, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik.

solymáronline