Az idei utolsó előtti zöldhulladék-szállítás lesz hétfőn

271

A vegetációs időszak végéhez közelítünk, érdemes összegyűjteni – ha az eső is engedi – a lehullott leveleket, elvégezni az őszi metszést és egyéb kerti munkákat. Hétfőn, október 19-én idén az utolsó előtti alkalommal viszik el Solymárról a zöldhulladékot. Ne feledjük: égetni tilos!

A zöldhulladékot legfeljebb 110 literes zsákban, illetve kötegelt (max. 70 cm hosszú, 50 cm átmérőjű köteg) formában szállítják el. Csak az olyan zsákot vagy köteget viszik el, amelyen rajta van az adott évre érvényes zöldhulladék-matrica, vagy kihelyezhetik a hulladékot a Településüzemeltetési Kft. zsákjaiban is. Ilyen zsákot a solymári Polgármesteri Hivatalban, a Kukori trafikban és a Templom téri iparcikk boltban lehet vásárolni (a zsák megvásárlásával az elszállítás díját fizetjük ki).

A zöldhulladék elszállítását a Solymári Településüzemeltetési Kft. végzi, párhuzamosan több teherautóval. Amikor nagyon sok a kihelyezett hulladék, nem végeznek egy nap alatt, de természetesen másnap folytatják a szállítást. Kérik a lakosság türelmét és megértését: hagyják kint a házak előtt, el fognak vinni minden szabályosan kihelyezett hulladékot.

A további hulladékelszállítási időpontokról a 2020-as hulladéknaptárból tájékozódhatnak.

solymáronline