Idén is kapnak karácsonyi támogatást a 70 évnél idősebb solymári lakosok

1401

Solymár képviselő-testülete múlt heti ülésén döntött arról, hogy karácsony közeledtével idén is támogatja – pénzbeli jutattás formájában – a 70 éven felüli, solymári állandó lakosokat.

A támogatás összege 8.000 Ft, melyet az önkormányzat a korábbi években banki átutalással vagy személyes átvétel útján fizetett ki. A koronavírus-járvány miatt meghirdetett közegészségügyi korlátozó szabályokra és az idősek védelmére való tekintettel ezt az önkormányzat idén elsősorban átutalással fogja megfizetni.

A támogatottaknak ezzel kapcsolatban a következő teendőjük van:
– aki korábban már megadta a bankszámlaszámát és azóta nem változott, annak nincs teendője: idén is utalva fogja megkapni a támogatást;
– aki még nem adta meg a bankszámlaszámát vagy újonnan került a támogatottak körébe, annak ki kell töltenie az akár innen letölthető formanyomtatványt és azt – személyazonossága igazolása mellett – le kell adnia a polgármesteri hivatalban vagy az Ezüstkor Szociális Gondozó Központban. A formanyomtatvány kitöltését, aláírását és beadását követően a hivatal több ütemben intézkedik a támogatás folyósításról. Akinek módja van rá, bankszámlaszámát elektronikus úton is megadhatja (hitelesített formában, e-ügyintézés keretében).

Azok az idősek, akiknél a bankszámlára utalás nem megoldható, a solymári polgármesteri hivatalban kérhetik majd (személyesen vagy meghatalmazottuk útján) a támogatás készpénzes kifizetését. A hivatal az ügyfélforgalom csökkentése és az idősek védelme érdekében kibővített pénztári nyitva tartással és – lehetőség szerint – telefonos időpontegyeztetéssel fogja fogadni az időseket és meghatalmazottaikat, várhatóan már novembertől. A kifizetések megkezdésének pontos időpontjáról később még beszámolunk.

A támogatások 2021. március 1-ig vehetők majd át, ezután az időpont után a támogatás elévül.

Akit érdekel, ezen a linken meg tudja hallgatni a testületi ülés vonatkozó napirendi pontját és a hozzászólásokat.

solymáronline