Hasznos tudnivalók, ha online szeretnénk Volánbuszra jegyet váltani

777
Kép: Volánbusz

A koronavírus második hulláma miatt a Volánbusz minden utasnak azt javasolja, hogy válassza a készpénzmentes jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket. A telefonos vásárlás nemcsak biztonságosabb megoldás, pénzt is spórolhatunk vele, mivel a Közlekedési Mobiljegy applikációban és a társalkalmazásokban továbbra is 5%-os kedvezmény jár a helyközi menetjegyekre és a kiegészítő jegyekre.

A visszajelzések és tapasztalatok alapján a közlekedési társaság néhány tudnivalóra külön fel szeretné hívni az utasok figyelmét:

● Átszállásos utazás esetén ne 1 db menetjegyet vásároljunk, hanem külön-külön, az adott útszakaszoknak megfelelő övezetű jegyeket; az egyes szakaszok kilométereit ne vonjuk össze!

● A teljes árú mobilbérletek csak bérletigazolvánnyal, a kiemelten kedvezményes mobilbérletek pedig csak viszonylatigazolással érvényesek, ezért feltétlenül váltsuk ki ezeket, hogy a szabályoknak megfelelően utazhassunk!

● A menetjegy mellé vásároljunk távolsági kiegészítő jegyet azokon a vonalakon, amelyeken ezt a kötelezettséget (a menetrendek.hu-n látható módon) a társaság meghirdette. A távolsági kiegészítő jegy önállóan nem jogosít utazásra (kivéve az egyébként díjmentesen utazók, például a 65 év feletti utasok esetében); a menetjegyet, majd a távolsági kiegészítő jegyet külön, a QR-kód leolvasásával kell érvényesíteni.

● A Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban az érvényesítés online történik (az applikáció nem menti le a telefonra a jegyet), ezért az utazás előtt győződjünk meg róla, hogy van-e adatforgalmunk és telefonunk töltöttsége megfelelő-e.

A Közlekedési Mobiljegy applikációban a helyközi menetjegyek, kiegészítő jegyek és bérletek mellett több olyan településre is kaphatók jegyek és bérletek, ahol a helyi személyszállítási szolgáltatást a Volánbusz biztosítja.

Az alkalmazás Android és iOS operációs rendszerekkel egyaránt kompatibilis, a linkekről letölhető.

solymáronline