Közösen nyert pályázatot a Kud-ARC és a Firkin zenekar

965

A Firkin zenekar és a Kud-A.R.C KIE közös projektje támogatást nyert a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló pályázatán, mely egy közönség nélküli koncert létrejöttét támogatta; az eredmény már látható és hallható a KUD-ARC Facebook-oldalán.

“Tavasszal írta ki a pályázatot a Nemzeti Kulturális Alap” – mondta el Péter János, a Firkin zenekar alapítója a solymaronline.hu kérdésére. – “Feltétele egy olyan, maximum 20 perces, közönség nélküli koncertfelvétel elkészítése volt, melynek minél több résztvevője van a sofőrtől a hangtechnikuson át a profi kamerásig. Mivel a pályázat kluboknak szólt, így a Kud-ARC-cal közösen pályáztunk, az elnyert támogatásból pedig a PilisTV segítségével lett koncertfelvétel. A legjobbkor jött ez a lehetőség, mert stábunk tagjainak bevételei az utóbbi fél évben megszűntek, és ahogy látom, ez a helyzet még legalább fél évig így is marad.”

A Firkin koncertjét, amelyben izgalmasan találkozik a rockzene és az ír népzene hagyományos fúvós és vonós hangszerei, egy hétig csak a KUD-ARC Facebook-oldalán, ide kattintva lehet megnézni és meghallgatni.

solymáronline