Nemsokára kezdődik a “Szörényi Levente 75 Solymár” élő közvetítése

932
Ripoff Raskolnikov és zenésztársai

A művelődési ház által Szörényi Levente születésnapja alkalmából rendezett programot ma, október 3-án élőben közvetíti (online és a tévében) a PilisTV. A közvetítés 18 órakor kezdődik, az adást kereshetjük az Apáczai Csere János Művelődési Ház Facebook-oldalán, a Pilis Televízióban és a www.pilistelevizio.hu honlapon.

TERMÉS
Barcsik Géza gyűjteményes kiállítása a Szörényi életműhöz 25 év alatt készült képzőművészeti alkotásokból

„Ez a kiállítás tisztelgés az idén 75. életévét betöltő Szörényi Levente munkássága előtt. 1993-ban kezdődött a mai napi tartó együttműködés és barátság, aminek szellemi, lelki produktumainak egy része a solymári Apáczai Csere János Művelődési Házban kerül bemutatásra. Az Atilla – Isten kardja című rockopera grafikai anyagai már 1993 őszén bemutatásra kerültek a hűvösvölgyi villamos indóház felújított épületében. Ez a kollekció és az azóta készült művek egy szűkített, de nagyon gazdag, izgalmas és sokszínű válogatását tekinthetik meg az érdeklődők egy meglepetéseket is tartalmazó koncerttel egybekötött esten.”
Barcsik Géza

A kiállítást az est moderátora, Stumpf András újságíró nyitja meg. A kiállítás megtekinthető a művelődési ház nyitvatartási idejében 2020. november 2-ig.

BLUES FOR LEVI
Ripoff Raskolnikov és zenésztársai koncertje meglepetésekkel

A tiszteletbeli magyar blueszenész, énekes-gitáros és dalszerző, Ripoff Raskolnikov valójában osztrák származású. A 70-es évektől viseli választott művésznevét, melyet Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című regényének főhősétől kölcsönzött. Ikonikus színpadi megjelenését – a fekete, csíkos zakót piros rózsa kitűzővel, trikóval és kalappal – is akkortájt alakította ki. 1987-ben járt először Magyarországon, ahol fellépései során ráébredt, hogy lélekben leginkább magyar, itt igazán értő közönségre talált. Azóta a magyar blueszene számos kiválóságával ápol jó kapcsolatot, rendszeresen zenélt és zenél együtt magyar és külföldi zenészekkel.

Bármi legyen is a felállás, Raskolnikov mindig megindító intenzitású légkört teremt. Olyan művész, akit egyaránt szívesen nézünk és hallgatunk. Karizmája, száraz humora és rendkívül személyes előadásmódja teszik egyedivé.

A zenekar tagjai: Ripoff Raskolnikov (ének, gitár), Nagy Szabolcs (zongora), Gyenge Lajos (dob), Varga Laca (basszusgitár)

A lelkiismeret tükre (Barcsik Géza)

solymáronline