Szigorodik a maszkhasználat a tömegközlekedésben

919

A szeptember 18-án megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől, szeptember 21-től a maszk használata már nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező lesz, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik – tájékoztatja az utasokat a MÁV és a Volánbusz.

További változás, hogy sál vagy kendő már nem elég: az orrot és szájat folyamatosan eltakaró orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot kell hordani.

A rendelet a hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenkire vonatkozik. A MÁV és a Volánbusz minden olyan utasát kizárja az utazásból, aki nem a rendeletben előírt módon viseli az orrot és a szájat eltakaró maszkot.

A vasúttársaság és a Volánbusz továbbra is arra kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és lázzal vagy meghűléses tünetekkel járó betegség esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket. A sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében jegy- és bérletvásárláskor részesítsék előnyben az elektronikus jegyvásárlási lehetőségeket. Mindkét közlekedési társaság szeptember 15-e óta ellenőrzi szigorúbban a maszkhasználatot.

solymáronline