Helyzetjelentés a József Attila utca és a Dózsa György utca sarkáról

1565
Fotó: Barcsik Géza

A József Attila utca és a Dózsa György utca találkozásánál hosszabb ideje fel van bontva az útkereszteződés széle; ennek okáról és a munkálatok előrehaladásáról kérdeztük a DMRV Zrt.-t.

A szolgáltatóhoz korábban bejelentés érkezett arról, hogy a nevezett helyen vízszivárgás tapasztalható – tájékoztatta a solymaronline.hu-t Virág László vezérigazgató. – Ennek ellenőrzésekor a DMRV munkatársai megállapították, hogy a hibahely pontos meghatározásához műszeres kivizsgálás szükséges, hogy elkerüljék a burkolat feleslegesen nagy területen történő megbontását. A rejtett hiba azonban nagyon rossz helyen van, a méréseket még a hajnali órákban is több tényező, külső zaj zavarta, így nem tudták megállapítani a pontos helyszínét. A valószínűsített hibahelyeken (a József Attila u. – Dózsa György u. kereszteződésében, az út szélén, a József Attila u. 58. sz. előtt, illetve a József Attila u. 58. számmal szemben) feltárást végeztek, ezeket a bontásokat a hibaelhárítás befejezése után helyre fogják állítani.

Szeptember 10-én kicserélték a József Attila u. 58. sz. előtt egy erősen korrodált bekötővezeték egy szakaszát, de a keresett hibát nem találták meg. A vezérigazgató arról tájékoztatta portálunkat, hogy a következő napokban folytani fogják a József Attila u. 58. sz. előtti bekötővezeték útpályába történő feltárását és cseréjét a gerincvezetékig. Ha ezt követően is tapasztalható vizesedés a kereszteződésben lévő munkagödörben, akkor a kereszteződésben, az úttest alatt kell elvégezzék a hibaelhárítást. Mivel az útszakaszon a BKK és a Volán autóbuszai közlekednek, szeretnék elkerülni az úttest átvágással történő felbontását, így félpályás útfelbontást terveznek, amit az önkormányzattal és a közlekedési társasággal előzetesen egyeztetni fognak. Az érintett felhasználókat a hibaelhárítás időpontjáról előzetesen értesítik.

A vezérigazgató levelében hangsúlyozta, hogy a hiba elhárításán dolgoznak, és úgy szeretnék megoldani, hogy az a solymári lakosoknak minél kisebb fennakadást okozzon. Egyben elnézést kér a lakosoktól az okozott kellemetlenségekért.

solymáronline
Fotó: Barcsik Géza