Solymáron is vannak fertőzöttek, indokolt az óvatosság

3225

A számok napról napra változnak, de nagyságrendileg jelenleg kb. harminc solymári lakos van hatósági házi karanténban; egy részük külföldi útról tért haza, de 4-5 koronavírus-fertőzött is van közöttük – tudta meg a solymaronline.hu a rendőrségtől. A fertőzöttek jelenleg inkább a fiatalabbak köréből kerülnek ki, és általában enyhébb tünetekkel, otthonukban gyógyulnak.

A közterületek és az intézmények fertőtlenítése folyamatban van, a solymári rendelőben és a közintézményekben érintésmentes kézfertőtlenítőket helyeztek el – mondta el dr. Szente Kálmán polgármester. A fertőtlenítés menetéről és az aktuális információkról rendszeresen tájékoztatják a lakosságot.

A solymári polgármesteri hivatalban továbbra is lehet személyesen ügyet intézni, de csak előzetes időpontegyeztetés után és csak olyan ügyben, amelynél az elektronikus vagy telefonos ügyintézés nem lehetséges – tájékoztatta a lakosságot Beregszászi Márk jegyző. A folyamatos munkavégzés biztosítása érdekében az ügyfélszolgálati térben egyszerre legfeljebb három ügyfél tartózkodhat. Amennyiben valaki kizárólag iratot szeretne leadni és nincs szüksége átvételi elismervényre vagy személyes egyeztetésre ügyintézővel, ügyfélszolgálati kollégával, akkor a bejárat melletti sárga postaládát használhatja, melyet a hivatal munkatársai naponta többször ellenőriznek. A hivatalban és az önkormányzati intézmények zárt tereiben kötelező maszkot hordani, csakúgy mint a solymári kisbuszon.

Mint megtudtuk, a számok folyamatosan emelkedő tendenciát mutatnak, ezért a közösségi terekben és az egymással való érintkezés során továbbra is minden óvatosság indokolt. Hordjunk maszkot, gyakran és alaposan mossunk kezet, találkozóinkat igyekezzünk – amíg a jó idő kitart – szabadtérre szervezni.

solymáronline