Őszi tervek és szabályok a művelődési házban

1065

A solymári Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár a közelmúltban új szabályokat vezetett be a látogatók és a dolgozók egészségének védelme érdekében.

Varga Zsolt, a művelődési ház igazgatója a solymaronline.hu kérdésére elmondta: amíg az országosan érvényes szabályok és a helyi viszonyok is engedik, szeretnék megtartani a tervezett programokat. Mindenkinek szüksége van kikapcsolódásra, feltöltődésre, és úgyis a közönség dönt, hogy milyen programokat látogat – fogalmazott. Amíg az időjárás engedi, több szabadtéri programmal készülnek, és a zárt terekben is szigorúbb szabályokat vezettek be.

Azért, hogy az őszre tervezett programokat, tanfolyamokat, koncerteket és színházi előadásokat meg lehessen tartani, mindenkitől kérik a lenti szabályok fegyelmezett betartását. A meghirdetett programok a járványhelyzet alakulásától függően változhatnak, ezért érdemes figyelni az aktuális tájékoztatásokat a művelődési ház honlapján vagy Facebook-oldalán.

– Foglalkozások, előadások csak tünetmentesen látogathatók.

– Az intézményben kizárólag tünetmentes dolgozók vehetik fel a munkát.

– Több helyen kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítanak. Kérik a látogatókat, hogy használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket.

– A helyiségeket gyakrabban takarítják és fertőtlenítik, kiemelt tekintettel a mosdókra, pultokra, kilincsekre. A termek levegőcseréjét ózongenerátorokkal biztosítják.

– Maszk viselése erősen ajánlott, a könyvtárban kötelező. Ha változik a vírushelyzet, a maszkviselés kötelezővé tételének jogát fenntartják.

– A munkatársaknak rendezvények alkalmával kötelező maszkot viselniük az intézmény közönségforgalmi területein.

– Rendezvények alkalmával a nézőtérre bemenni és azt elhagyni az intézmény által meghatározott módon lehet (szakaszos ki- és beengedés).

solymáronline