„Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő

1110

Az elmúlt évek sikerei után idén is meghirdeti közlekedésbiztonsági vetélkedőjét az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakmai támogató partnereivel együtt.

A „Közlekedik a család” elnevezésű versenyre olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező családok nevezhetnek, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, és van(nak) 6–17 év közötti gyerek(ek). A vetélkedő fődíja egy ŠKODA SCALA személygépkocsi.

A területi versenyeket a fővárosi és a megyei balesetmegelőzési bizottságok bonyolítják le szeptember 19. és október 4. között. A pontos helyszínekről és időpontokról a verseny honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők. A területi versenyre az említett honlapon a Helyszínek menüpont alatt elektronikus úton, valamint a vetélkedő napján, a helyszínen személyesen lehet jelentkezni.
Egy család csak egy területi versenyen vehet részt.

Iskolai promóció

Nemcsak a családokat díjazzák a szervezők, hanem a legeredményesebb iskolákat is, akik a legtöbb versenyrésztvevővel rendelkeznek. Az első 500.000, a második 300.000, a harmadik helyezett pedig 100.000 forint értékű iskolaszer-csomaggal lesz gazdagabb.

A jelentkezéshez az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága elektronikus úton kiküldi az intézményeknek az elfogadó nyilatkozatot, amit az iskola igazgatója aláírásával elfogad, visszaküldi az orfkobb1992@gmail.com címre, így az intézményben tanuló diákok részt vehetnek a vetélkedőn.

Országos döntő

A családi vetélkedő országos döntőjére október 17-én és 18-án kerül sor.
A családoknak a tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokat kell teljesíteniük, majd műszaki, elsősegélynyújtó és egyéb, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladványok elvégzésével mérhetik össze felkészültségüket. A ŠKODA SCALA modellt bármely család megnyerheti, aki ismeri és megfelelően alkalmazni is tudja a mindennapok biztonságos közlekedéséhez szükséges szabályokat.

A versenyszabályzat elolvasásával és a honlap tanulmányozásával további információkat tudhatunk meg a versenyről.

solymáronline