A szeptemberi Volán- és MÁV-bérletek már augusztus 27-től érvényesek

820
Fotó: Volánbusz Zrt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) döntése nyomán a Volánbusz helyközi járatain és a vonatokon 2020. augusztus 27-től már elfogadják a szeptemberi dolgozó- és tanulóbérleteket.

Szeptember első napjaiban, az iskolakezdéssel ugrásszerűen megnőnek az utazási igények. A tanév fennakadásmentes indítása érdekében a vonatoknál és a buszoknál is öt nappal kiterjesztik a szeptemberi havi és első félhavi bérletek felhasználhatóságát. Az intézkedés célja a pénztári várakozási idők csökkentése, az utasok színvonalasabb kiszolgálása.

Az új esztergomi autóbusz-állomás üzembe helyezése és a Pilisi-medencét érintő menetrendi változásokkapcsán bővült a vasúti bérletek elfogadásának köre az autóbuszjáratokon. A változásokról – ami Solymárt is érinti – a Volánbusz honlapján tájékozódhatunk. Ha pedig azt szeretnénk megtudni, hogy milyen módon vehetünk jegyet vagy bérletet helyközi Volán járatokra, akkor ide kell kattintanunk.

A MÁV és a Volánbusz a december közepéig még elfogadja a közszolgáltatási utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, de időközben lejárt hivatalos okmányokat, valamint a tanulóbérletek váltásához a lejárt diákigazolványokat is. A társaságok azonban arra kérik utasaikat, hogy lehetőség szerint mielőbb intézkedjenek az érvényesség meghosszabbításáról vagy új igazolvány igényléséről, hiszen az ősszel újranyíló intézményekben a tanulók, hallgatók már hozzájuthatnak az okmányokhoz, érvényesíttethetik azokat.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a tömegközlekedési eszközökön továbbra is kötelező a száj és az orr eltakarása (maszkkal, sállal, kendővel). A vasút- és a busztársaság is arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be ezeket a kötelező egészségvédelmi rendelkezéseket.

solymáronline