Több helyen változtak a parkolási díjak és zónák Budapesten

2554

A fővárosi közgyűlés változtatott a parkolási rendeleten, így augusztus 1-től több, Solymárhoz közel eső fővárosi területen is változtak a díjak és a parkolóövezetek.

A XII. kerület összes díjzónájában szombat óta egységes, 440 Ft/óra díjjal számolhatnak az ott parkolók. Fizetőssé vált a Szent János Kórház környéke: a Diós árok és a Kútvölgyi út közötti rész a Józsa Béla közig és az Alsó-Svábhegyi útig.

A II. kerületben, a Margit híd és Szépvölgyi út közé eső részen 350 Ft/órára nőtt a fizetési díjtétel. A Marczibányi tér területén a korlátlan idejű parkolást felváltotta a maximum 3 órás várakozás, melynek letelte után újra parkolójegyet kell váltani. A kerület 3024-es zónájában megszűnt a fizetős parkolás.

Újlipótváros területén, a Nagykörúttól a Dráva utcáig mindenhol 525 Ft/óra díjat kell fizetni, és a parkolási fizetőzóna határa a Dugonics és Madridi útig bővült.

Zuglóban a Mexikói út és a Nagy Lajos király út közötti fizetőzónában 265 Ft/óra lett a díjtétel, az Örs vezér terénél pedig bővült a fizetőövezet.

solymáronline