A Szokolay Bálint Nőikar a járvány kezdetétől szünetelteti a próbákat

862

Folytatjuk sorozatunkat, melyben helyi egyesületeket, civil szervezeteket kérdezünk, hogy mi változott az életükben a járvány kitörése óta. Ezúttal a Szokolay Bálint Nőikar elmúlt hónapjairól és jövőbeni terveiről kérdeztük Mózes Krisztina karnagyot.

Miben változott a Szokolay Bálint Nőikar élete a járvány kitörése óta?

A járvány alapvetően megváltoztatta kórusunk működését. Március eleje óta nem tartunk próbákat. Már akkor kockázatosnak ítéltem az összejöveteleket ilyen körülmények között, tekintettel a tagok életkorára. Nem sokkal azután, hogy lemondtuk a próbáinkat, a művelődési ház is bezárt egy időre.

A kijárási korlátozások ideje alatt hogy működtek?

A kórustagokkal e-mailen, telefonon tartottuk a kapcsolatot. Próbák nem voltak, így működésről nem beszélhetünk.

Milyen pozitív tapasztalatokban, élményekben volt részük az elmúlt időben?

Csak levelezés útján tudtunk magunkról, illetve a jelenlegi életvitelünkről írni, de így is sok érdekes apróságot megtudtunk egymásról. Kórustagjaink igyekeztek ezt az időszakot a családi környezetben pozitívan megélni. Zenehallgatás, kertészkedés és különböző hobbik segítettek nekik.

Hogyan tervezik a következő hónapokat?

Egyelőre nincs konkrét terv. Mi csak személyes jelenléttel tudunk próbálni, és mivel húsz fölötti a létszám, nem tudunk belső térben kellő távolságtartással elférni. Mint kórusvezető, keresem a lehetőséget, hogyan tudnánk újrakezdeni a működést.

solymáronline