Augusztus 23-ig tölthetjük ki a vasúthasználati kérdőívet

918
Fotó: Hajba András

Augusztus 23-ig lehet kitölteni azt a hivatalos kérdőívet, ami a budapesti várostérség lakosainak vasúthasználati szokásait méri fel.

A Budapest Fejlesztési Központ irányításával készül a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia (BAVS), amelynek legfontosabb célja a vasút versenyképességének növelése az agglomerációs közlekedésben. Ebben kulcsfontosságú, hogy az elővárosok és a külső kerületek lakói sűrűbb és gyorsabb vasutat kapjanak. Ha ez megvalósul, jelentősen növekedhet a vasutat választók száma, csökken a közút terhelése, a környezet- és klímabarátabb kötöttpályás közlekedés összességében vonzóbbá válik – áll a felmérést végző kutatóintézet tájékoztatójában.

A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) ezért kutatást indított a vasúthasználati szokások felmérésére, amelynek elvégzésével a HÉTFA Kutatóintézetet bízta meg. A vizsgálat célja az ingázók közlekedési szokásainak feltérképezése, a vasúthasználattal kapcsolatos előnyök és hátrányok azonosítása, valamint az utazási módok (HÉV, vonat, busz, autó) közötti váltási hajlandóság felmérése.

Az online kérdőív kitöltésére 2020. augusztus 23-áig van lehetőség a hetfa.hu/ingazas linken.

Megbízható, a jövő alakítását megfelelően szolgáló eredmények akkor születnek, ha a budapesti várostérség minél több polgára választ ad kérdéseinkre – hívja fel a figyelmet a kutatóintézet. Ezért fontos, hogy minél többekhez eljusson és minél többen ki is töltsék a kb. 15 perc alatt megválaszolható kérdéssort.

solymáronline