Fuss, Forest! – Jótékonysági futóverseny a Budakeszi Vadasparkban

1091

Új időpontban, szeptember 5-én, szombaton rendezi meg jótékonysági terepfutóversenyét a Budakeszi Vadaspark. A koronavírus miatt áprilisról elhalasztott Fuss, Forest! elnevezésű megmérettetésen a néhány száz méterestől a félmaratonig 6 táv közül választhatnak az indulók, gyerekek, családok, profik egyaránt. A nevezők a verseny napján ingyenesen látogathatják a vadasparkot, a rendezvény bevételét pedig a vadmacskák védelmére, életmódjuk tanulmányozására fordítják a szervezők.

A járványügyi szabályok szigorú betartásával rendezi meg a Budakeszi Vadaspark a versenyt, melyre maximum 250-en nevezhetnek. A tavaszi nevezések érvényesek maradnak az új időpontra, de díjmentesen át is adhatók más személy részére.

A Fuss, Forest! jótékonysági futáson 6 távon lehet indulni:

• Süni futam óvodásoknak (350 m),
• Mosómaci futam alsósoknak (350 m),
• Farkasfalka futam családoknak (350 m),
• Tűzróka futam (4 km, 100 m szintemelkedés),
• Vadmacska futam (8,8 km, 250 m szintemelkedés),
• Hiúz félmaraton (20,86 km, 492 szintemelkedés).

A rajt és a cél a Budakeszi Vadaspark főbejáratánál lesz. A kistávok 9:30-tól 10 percenként, a Tűzróka és a Vadmacska futam, valamint a Hiúz félmaraton indulói 10 órakor rajtolnak. A szintidőn belül célba érkezők egyéni befutórelikviát kapnak. A 4 és a 8,8 kilométeres táv, valamint a félmaraton 1-3. helyezettje – férfi és női külön-külön – ajándékcsomagban részesül, illetve a Budakeszi Vadasparkba szóló éves bérletet kap.

A Fuss, Forest! jótékonysági futás további információiról, a versenyszabályzatról, a kedvezményes online nevezésről – amire augusztus 28-ig van lehetőség – és a díjakról a verseny honlapján, illetve a Facebook-eseményre kattintva tájékozódhatnak.

solymáronline