A Ludwig & Mentesi Kft. tortája a Magyarország Cukormentes Tortája döntőjében

3832
Kép: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete / cukraszat.net

Idén a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntősei közé került a Ludwig & Mentesi Kft. Szentivánéji álom fantázianevű tortája.

“Azért indultunk a cukormentes kategóriában, mert a Jókenyér filozófiájának megfelelően természetes, minden adaléktól mentes tortát szerettünk volna készíteni” – mesélte Ludwig Klára a solymaronline.hu kérdésére. Féléves fejlesztés eredménye a meggyes ízvilágú, tejszínes krémmel, búzaliszt felhasználása nélkül készült torta, ami a későbbiekben, a végső eredményhirdetés után kóstolható is lesz.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe a következő torták jutottak be:
Szecsői mámor – Hisztéria cukrászda, Tápiószecső
Ami pisztácia – AMI Süti Kft. Monor
Kicsi mogyoró – Virág cukrászda, Szeged
Csicsíjja – Virág cukrászda, Szeged
Szentivánéji álom – Ludwig & Mentesi Kft., Pilisszentiván

A pilisszentiváni székhelyű Ludwig & Mentesi Kft. vezetője az a solymári Ludwig Klára, aki idén kimagasló szakmai eredményeiért és adakozó, segítő munkájáért Solymárért kitüntetésben részesült.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány indította el 2012-ben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével közösen azzal a céllal, hogy a cukrászok egészséges alapanyagokból, új technológiákkal készítsenek tortákat, és eközben az ország figyelmét is felhívják az egészségesebb táplálkozásra. A Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny idei győzteseit augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és augusztus 19-től az ország számos cukrászdája árusítja majd.

solymáronline