Több orvos távozott, de folyamatos a betegellátás a vörösvári szakrendelőben

3395

Júniusban a Pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézet hat orvosa jelentette be távozását az intézményből. Annak jártunk utána, hogy a történések hogyan érintik a szakrendeléseket.

Június 7-én a távozó orvosok nevében dr. Szabó Szilvia tett közzé nyilatkozatot a legnagyobb internetes közösségi oldalon. Döntésüket azzal indokolta, hogy méltánytalan, hogy a járvány idejére nem kaptak fizetést a rendelőtől. Dr. Kóti Tamás, a rendelő márciusban kinevezett igazgatója közleményben reagált a nyilatkozatra. Kérdésünkre elmondta, hogy a távozó szakorvosok – akik majdnem mind egy cég alkalmazottai – olyan rendeléseket kívántak elszámolni, melyet vállalkozó orvosként saját döntésük alapján nem tartottak meg, és ezt nem egyeztették az intézmény vezetésével.
Az intézményvezetőtől azt kérdeztük, mennyiben érinti a helyzet a szakrendeléseket, mely rendelések esetében lesz orvosváltozás, és van-e ellátatlan szakrendelés.

Utolsó rendelések

Június 27-ével távozik ugyan, de előjegyzés alapján még rendel dr. Ádám Mónika szemész (csütörtök délelőtt) és dr. Kálmán Kinga szemész (kedden délelőtt Vörösváron és kedden délután Solymáron). Dr. Balog Gyula kardiológus hétfő délelőtt, dr. Haberényi Pál kardiológus kedden, szerdán délelőtt és csütörtökön délután, dr. Ternován Szilvia pszichiáter kedden délelőtt és délután érhető el. Dr. Szabó Szilvia szemész már nem rendel – tudtuk meg az intézményvezetőtől. Az intézményvezető hangsúlyozta azonban, hogy a rendelések nem szűnnek meg, a betegellátás folyamatos, a felmondott orvosok helyére felvett új orvosok elkezdték munkájukat.

Új orvosok

A pszichiátrián és pszichiátriai rehabilitáción előjegyzés alapján dr. Schodik Anikó pénteken 8-15 óráig, dr. Varga Tünde csütörtök 8-14 óráig várja a pácienseket. A szemészeten dr. Bodó Sándor előjegyzés alapján hétfőn, szerdán és csütörtökön 14-19 óráig, kedden Solymáron 14-18 óráig rendel.
A kardiológiai rendelés még szervezés alatt van.

“Két új nőgyógyász is munkába állt az elmúlt hetekben, ezzel hosszú idő óta tartó szülész-nőgyógyász orvoshiány oldódott meg” – mondta el dr. Kóti Tamás. – “Reméljük, hogy a 3 hónapos várólistákat sikerül lecsökkenteni”.
A nőgyógyászaton dr. Kuti Ákos rendel kedden 14-19 óráig, dr. Csömör Sándor pedig szerdán 15-20 óráig. Így összesen öt nőgyógyász rendel aktívan, a hatodik, dr. Krammer József őszig szünetelteti a rendelését.

Fejlesztik a betegtájékoztatást

Az intézmény igazgatója egyéb változásokról is beszámolt: “Talán már tapasztalták, hogy a betegirányítását könnyebb elérni, hiszen egy új munkaállomást alakítottunk ki, mely csak a telefonos érdeklődőket szolgálja ki. Azt is tapasztalhatták az elmúlt hónapokban, hogy a rendelőben a járványügyi előírásokat különösebb fennakadások nélkül tudtuk teljesíteni, munkatársainkat is meg tudtuk védeni a koronavírus fertőzéstől, koronavírus szűrővizsgálatot is biztosítottunk minden érdeklődőnek. Most, hogy a normál rendelési menetrend visszaáll, megújult erővel igyekszünk pótolni az elmaradt ellátásokat. Több újítást is tervezünk, melyek a komfortosabb betegellátást és az egészségmegőrzést fogják szolgálni, erről is időben fogunk tájékoztatni minden érdeklődőt.”

A rendelő elindította Facebook-oldalát a széleskörű tájékoztatás érdekében. Dr. Kóti Tamás hangsúlyozta, hogy a rendelőintézet működése során minden jogszabályt, miniszteri utasítást és eljárásrendet betart, a betegellátást pedig a járványügyi korlátozások figyelembevételével folyamatosan biztosítja.

Palkovics Mária – solymáronline