Nemsokára befejeződnek a munkálatok a Bajcsy-Zsilinszky utcában

861

A Bajcsy-Zsilinszky utca elöregedett vízvezetékcsövei sok probléma forrásai voltak az elmúlt években. A DMRV Zrt. beruházásában megvalósuló munkák eredményeként a régi, azbesztcement (eternit-) vezetéket mintegy 500 folyóméter hosszon modern, műanyag csővezetékre cserélték. Mivel a munkálatok már láthatóan a végükhöz közelítenek, megkerestük a DMRV Zrt-t, hogy tájékoztatást kérjünk tőlük a már elvégzett és a még hátralévő munkákról.

Virág László vezérigazgató válaszában a következőkről tájékoztatta a solymaronline.hu-t: “A kérdéses ivóvízgerincvezeték-szakasz rekonstrukcióját a hozzá tartozó házi bekötővezetékek cseréjével együtt szerződéses partnerünk végezte el mintegy 560 fm hosszban. A korábban már meglévőkön túl két új tűzcsapot telepítettünk, egyet újra cseréltünk, valamint a tűzoltóság kérésére egy tűzcsapot átalakítottunk. A szolgáltatás minőségének javítása érdekében, a gerincvezeték szakaszolhatóságának biztosítására új tolózárakat építettünk be. A közút, közterület helyreállítása, aszfaltozása az önkormányzat előírásai szerint megtörtént.”

A vezetékszakasz üzemel, műszaki átadás-átvétele megtörtént. Az útburkolati jelek pótlására – tekintettel a csapadékos időjárásra – a kivitelezőnek 14 munkanapot határozott meg az önkormányzat képviselője. A projekt befejezettnek tekinthető.

Hátralévő munkafolyamat az újraaszfaltozott terület útburkolati jeleinek pótlása (zebra kb. 1-2 méteres sávban, parkolást segítő sávok). A gyalogátkelőnél hiányzó 2 csík felfestése a közlekedés biztonságát nem veszélyezteti, a forgalmat rövid időre, minimálisan fogja csak akadályozni. A parkolósávok felfestése a parkolást szintén csak szakaszosan, rövid időre akadályozza majd.

“Bízunk abban, hogy a Bajcsy-Zsilinszky utcai rekonstrukciónak is köszönhetően a környéken lakó felhasználók ellátásbiztonsága nagymértékben javulni fog” – tette hozzá Virág László. Egyben kérte, juttassuk el köszönetüket a solymaronline.hu olvasóinak türelmükért és megértésükért!

solymáronline