A Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület élete a járvány alatt

1225

Folytatjuk sorozatunkat, melyben helyi egyesületeket, civil szervezeteket kérdezünk, hogy mi változott az életükben a járvány kitörése óta. Ezúttal a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület parancsnoka, Földesi János számolt be az elmúlt időszak tapasztalatairól.

Miben változott a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület élete a járvány kitörése óta, a kijárási korlátozások ideje alatt?

Sokkal nagyobb figyelmet kellett fordítanunk a beavatkozásaink során egymás és a lakosság egészségügyi védelmére, a személyes kapcsolatokat a lehetőségekhez mérten minimálisra szorítottuk. Mindezeket azonban viszonylag könnyen hozzá tudtuk igazítani a meglévő folyamatainkhoz.

Mi okozott nehézséget?

Az eldobható maszkok beszerzése nehézkesen indult, de támogatóink segítségével sikerült biztosítani az elegendő mennyiséget.

Milyen pozitív tapasztalatokban, élményekben volt részük az elmúlt időben?

Aktív tagjaink egy ilyen rendkívüli helyzetben is el tudják látni önkéntesen vállalt feladataikat. Rendkívül nagy előny volt számunkra, hogy szertárunk takarítása folyamatos, illetve a korábbi beszerzéseink révén a légzőkészülék maszkjaink fertőtlenítése, ruháink tisztítása a szertárban megoldott.

Hogyan tervezik a következő hónapokat?

Szabadidőnkben a továbbiakban is számíthat a solymári lakosság a segítségünkre. Ezúton is köszönjük támogatóink segítségét, partnereink közreműködését és tagjaink áldozatos munkáját!

SZE – solymáronline