Újra látogathatóak az arborétumok és a visegrádi Fellegvár a Pilisi Parkerdőnél

219
Forrás: Pilisi Parkerdő

A kormány kijárási korlátozást enyhítő intézkedéseinek megfelelően ezen és a jövő héten kinyitnak a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő erdei iskolák, szálláshelyek, arborétumok – adta hírül a nagyközönségnek a Pilisi Parkerdő. Túrák, kirándulások a járványügyi előírások betartásával tarthatók.

Az erdő látogatása továbbra is lehetséges. A nyitott arborétumok, tanösvények, turistautak látogathatóak, de valamennyi esetben fokozottan figyelni kell a járványügyi intézkedések betartására. A héten a Pilisi Parkerdő Zrt. több, a járvány miatt eddig zárva lévő intézménye, egysége kezdi meg működését.

• Május 19-étől, keddtől kinyitott a visegrádi Fellegvár, de a beltéri kiállítások még nem látogathatóak. A nyitva tartás nem változott: a vár 9 és 18 óra között tekinthető meg, belépő 17:30-ig váltható. A jegyárak a következőképp módosulnak: sétáló felnőtt jegy 1000 forint, sétáló diák- és nyugdíjas jegy 500 forint.
• Szintén május 19-én, kedden nyitott a visegrádi Bertényi Miklós Füvészkert.
• A pilisszentkereszti Som-hegyi Turistaház ugyancsak május 19-től, keddtől várja a vendégeket.
• Május 22-étől, péntektől látogatható a Budakeszi Arborétum.
• A visegrádi Mogyoró-hegyen lévő Madas László Erdészeti Erdei Iskola május 25-étől, hétfőtől fogadja az iskolásokat. Az erdei iskolában egyelőre napközis foglalkozásokat tartanak, ottalvós táborok még nem indulnak.
• A Budakeszi Vadaspark a hétfői nappal kinyitott, látogatható.

Aki kevésbé forgalmas helyre szeretne kimozdulni, korábbi cikkünkben a Parkerdő által ajánlott kevésbé ismert kirándulócélpontokat és további hasznos tanácsokat találhat a biztonságos természetjáráshoz.

solymáronline