Így zajlott a Káposztás-patak körüli tavaszi nagytakarítás

1359

Április végén, a Föld napja alkalmából a Sólyom Környezet- és Természetvédelmi Egyesület és Klub – a jelenlegi válságosabb idők dacára – idén is megrendezte tavaszi erdő-mező-patak tisztítási akcióját. A lezárások miatt ez alkalommal nem a Jegenye-völgybe, hanem a Káposztás-patak környékére szervezték az akciót.

A pataktisztítás és szemétszedés a járványügyi előírások és a kijárási korlátozás szigorú betartásával történt – tudtuk meg Konkoly Renétől, a Sólyom Környezet- és Természetvédelmi Egyesület alelnökétől. Az aktivisták különböző időpontokban, a patakmeder más-más szakaszain dolgoztak. A begyűjtött sok zsáknyi szemetet a Solymári Településüzemeltetési Kft. segítségével szállították el.

“Sajnos a patak Várhegy utca melletti, Solymár ősi szívében található szakaszát több évtizedes illegális hulladéklerakások szennyezik, csúfítják és veszélyeztetik élővilágát” – hívta fel a figyelmet Konkoly René. – “A tisztítási akcióban aktivistáink és segítőink önfeláldozó munkájában több generáció, solymári és környékbeli lakos fogott össze. Bízunk benne, hogy a településüzemeltetés támogatásával több hasonló sikeres akciót tudunk majd lebonyolítani”.

Mivel csoportkép idén nem készülhetett, a résztvevők saját szakaszukról és önmagukról készítettek képet, ezeket adjuk közre.

solymáronline