Újra látogatható a Budakeszi Vadaspark

1031

A járványügyi korlátozások enyhítésével párhuzamosan május 18-tól, hétfőtől újra megnyitja kapuit a Budakeszi Vadaspark – tájékoztatta az érdeklődő közönséget a vadaspark. A hazánkban és a Kárpát-medencében őshonos állatokat bemutató intézmény hétfőtől péntekig 9–17, hétvégén és ünnepnapokon 9–18 óra között várja a látogatókat.

A Vadaspark területén új látogatói rend lép életbe:
– A látogatók számára – az egy háztartásban élők kivételével – kötelező a legalább másfél méteres védőtávolság betartása.
– Ajánlott az orrot és a szájat eltakaró védőmaszk használata.
– A pénztárnál javasolt a készpénzmentes fizetési móddal (bankkártyával, SZÉP-kártyával) történő jegyváltás.
– A Vadaspark területén a frekventált pontokon és a játszótereken kézfertőtlenítőket helyeztek ki a látogatók számára.
– Az állatbemutatók és látványetetések ideiglenesen szünetelnek, az állatsimogatók (a Kecskesimogató kivételével) zárva tartanak.
– A Vadaspark különös gondot fordít az illemhelyek és a látogatói tér tisztán tartására, egyben arra kéri a látogatókat, hogy fokozottan ügyeljenek e helyiségek, terek tisztaságára.

A Vadaspark újranyitásával egyidejűleg a Kecskesimogató, a Dinó Park és a KávéZoo is újból nyitva tart. A Budakeszi Vadaspark azon látogatóinak, akiknek bérlete 2020. március 16. és 2021. március 15. között jár le, a bérlet érvényességi idejét két hónappal meghosszabbítják.

A Vadaspark tehát ismét várja a látogatókat, de a különböző közösségimédia-felületeken továbbra is nyomon követhető lesz a park állatainak élete. Így láthatók lesznek az élő bejelentkezések, folytatódik a legkisebbeknek szóló Vadasparki Mesesorozat, a hónap állatával készült képzeletbeli interjúk,
feladványok, játékok, melyeket mi is ajánlottunk korábban. Ezáltal azok is naprakész információkat kapnak a Vadasparkról, akik csak később tervezik felkeresni, megtekinteni az állatokat.

solymáronline