Hétfőtől enyhülnek a szabályok: megnyithatnak a játszóterek és a vendéglátóhelyek

1420

A pénteken megjelent kormányrendelet értelmében május 18. hétfőfől Pest megyében, így Solymáron is enyhébb szabályok lépnek életbe.

A dr. Szente Kálmán polgármester és a Solymári Polgármesteri Hivatal facebook-oldalán is megjelent információk szerint újra fertőtleníteni fogják a szabadtéri játszótereket, amelyek hétfőn 10 órától megnyitnak.

Ahogy korábban megírtuk, a solymári vár is megnyitja kapuit a szokásos nyári nyitvatartási rend szerint, vagyis keddtől vasárnapig 10-18 óra között lesz látogatható.

A hatályos kormányrendeleteknek megfelelően hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek is. Ez jelenleg azt jelenti, hogy a kerthelyiségek és teraszok mellett – a szükséges védőtávolságot betartva – már a belső, zárt terekben is tartózkodhatnak vendégek. A vendéglátóhelyeken dolgozóknak kötelező eltakarni az arcukat maszkkal, sállal vagy kendővel.

A korlátozások lazítása mellett ne feledkezzünk meg arról, hogy ha arcunkat eltakarjuk, egymástól megtartjuk a szükséges távolságot, gyakran és alaposat kezet mosunk, valamint továbbra is odafigyelünk a személyes higiéniára, azzal jelentős mértékben csökkenteni tudjuk a fertőzésveszélyt.

solymáronline