A hosszú hétvégén is élnek a szigorúbb korlátozások Solymáron

739

A május elsejei hosszú hétvégére is megkapták a helyi önkormányzatok a felhatalmazást a magyar kormánytól, hogy saját hatáskörben szigorítsanak a kijárási korlátozás szabályain. Dr. Szente Kálmán, Solymár polgármestere az áprilisi hétvégékhez hasonló korlátozásokat léptetett életbe a teljes hosszú hétvégére.

A rendelkezések értelmében:

– a solymári lakóhellyel (tartózkodási hellyel, vagy állandó lakcímmel) NEM rendelkező személyeknek TILOS Solymár teljes közterületén és a közforgalom számára megnyitott magánterületein az egyéni szabadidős sporttevékenység és a szabadidős célú gyalogos közlekedés.

– a Rózsika-forrást és a megközelítését szolgáló Jegenyevölgy turistaútvonalat (a Rózsika sétánytól (Shell-kút) a solymári várig húzódó erdei utat) MINDENKI ELŐL LEZÁRJÁK. Az érintett területek környezetében TILOS a gépjárművel történő várakozás (Major utca, Várhegy utca, Rózsika sétány).

– lezárják a Mészégető utca felső részén található, önkormányzati tulajdonban álló területet.

A nem solymári lakosokat az itt lakók egészségének védelme érdekében megkérik, hogy ne jöjjenek Solymárra kirándulni, ne tartózkodjanak solymári közterületeken.

Bár május 4-től országosan lazítanak a kijárási korlátozáson, Budapesten és Pest megyében, így Solymáron is maradnak a – már megszokott – szigorúbb intézkedések. Ez nemcsak azt jelenti, hogy nálunk nem nyithatnak ki például a kávézók, cukrászdák kerthelyiségei, de pest megyeiként elvileg nem is mehetünk át más megyébe egy kicsit kikapcsolódni, hiszen otthonunkat továbbra is csak a rendeletben meghatározott alapos indokok valamelyikére hivatkozva hagyhatjuk el.

solymáronline