Elkezdődött az iskolai beiratkozás második szakasza

838

Április 28. és május 15. között a körzetes iskolákba történik a beiratkozás. Aki a lakóhelye szerinti körzetes iskolába szeretné beíratni gyermekét, annak csak meg kell erősítenie szándékát az iskola felé. Alább olvashatjuk a pontos feltételeket.

Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogyan zajlik idén az általános iskolai beiratkozás.

Április 28-ától a Solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskolában is megkezdődik a beiratkozás, amelyet május 15-ig lehet megtenni.

További fontos tudnivalók a második szakaszra:

Minden olyan tanuló, aki nem nyert felvételt az első szakaszban, illetve nem adta be a jelentkezését más általános iskolába, 2020. április 28-án automatikusan felvételt nyer a lakóhelye, tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába. A második szakaszban kell megerősíteni azon gyermekek jelentkezését, akiket a szülők/törvényes képviselők a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretnének beíratni.

A veszélyhelyzetre való tekintettel az általános iskolai beíratást lehetőség szerint online módon kell intézni a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül .

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, de ezek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/21-es tanév első napján történik meg:
• A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
• A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
• A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
• Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
• Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

Az online felületen a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt. Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek. A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.

Az életvitelszerű ott-lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén – az adatok megadását követően – az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe. Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja.

A Solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola és AMI a 2020/2021-es tanévben a következő programokat hirdeti:

  1. német nemzetiségi nyelvoktató program
  2. német nemzetiségi bővített nyelvoktató program
  3. angol program
  4. nyelv nélküli program

A programok leírását és az óraterveket is megosztotta az iskola:

Az iskola által készített bemutatót itt láthatják:

Felmerülő kérdések esetén az intézményvezetőt, Dali Emese Katalint lehet keresni naponta 8.00-16.00-ig (06 30 641 4076).

solymáronline