Ma van a TrachtTag – kommentben várjuk a fotókat!

1070
Fotó: Kamuti Laura

Ma, április 24-én ünnepli a magyarországi német közösség a TrachtTag-ot, a magyarországi német népviselet napját. Aki szeretne részt venni a kezdeményezésben, vegyen fel a hétköznapi ruhája mellé egy népviseleti ruhadarabot vagy kiegészítőt, készítsen róla felvételt és ossza meg a facebookon a solymaronline.hu posztja alatt kommentben!

Ahogy korábban megírtuk, a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár hat éve indította el kezdeményezését, a TrachtTag-ot. Ennek célja, hogy a résztvevők a magyarországi német népviselet egy-egy darabját felvéve – hétköznapi ruhájukkal kombinálva – megmutassák örökségüket a mindennapokban is.

Az idei, különleges TrachtTag daheim-hoz mindenki csatlakozhat otthonról egyedül, vagy azokkal, akikkel együtt él: csak vegyen fel egy népviseleti ruhadarabot vagy kiegészítőt, és készítsen róla felvételt. Az összeállításról készült fotót vagy videót várják a kapcsolódó facebook-eseménynél, de a solymári sváb viseletekről készült fotókat a solymaronline.hu facebook-oldalán is várjuk kommentben!

solymáronline