Április utolsó hétvégéjén is életbe lépnek a korlátozások Solymáron

1429

Az április 25-26-i hétvégén is érvényben lesznek a járványhelyzet miatti szigorúbb korlátozások Solymáron. A nagyközség területén csak a solymári lakosok sétálhatnak, a Rózsika-forrás és a solymári vár felé vezető turistautakat, a Jegenye-völgyet pedig mindenki elől lezárják.

A helyi önkormányzatok ezen a hétvégén is jogosultságot kaptak a kormány rendeletei által arra, hogy saját hatáskörben szigorítsanak a kijárási szabályokon. Dr. Szente Kálmán, Solymár polgármestere az előző két hétvégén alkalmazott szabályokhoz hasonló korlátozásokat léptet életbe a teljes április 25-26-i hétvégére is.

Ennek értelmében:

– a solymári lakóhellyel (tartózkodási hellyel, vagy állandó lakcímmel) NEM rendelkező személyeknek TILOS Solymár teljes közterületén és a közforgalom számára megnyitott magánterületein az egyéni szabadidős sporttevékenység és a szabadidős célú gyalogos közlekedés.

– a Rózsika-forrást és a megközelítését szolgáló Jegenyevölgy turistaútvonalat (a Rózsika sétánytól (Shell-kút) a solymári várig húzódó erdei utat) MINDENKI ELŐL LEZÁRJÁK. Az érintett területek környezetében TILOS a gépjárművel történő várakozás (Major utca, Várhegy utca, Rózsika sétány).

– lezárják a Mészégető utca felső részén található, önkormányzati tulajdonban álló területet.

A nem solymári lakosokat az itt lakók egészségének védelme érdekében megkérik, hogy ne jöjjenek Solymárra kirándulni, ne tartózkodjanak solymári közterületeken.

Ebben a cikkünkben olvashatnak tippeket arról, hogy hogyan érdemes kirándulási célt választani.

solymáronline