Húsz esztendő nem a világ… Összeállítás a 20 éves Cédrus Táncegyüttes műsoraiból – VIDEÓ

1170

A Cédrus Táncegyüttes húsz éve alakult Solymáron. Az alapítók, Varga Zoltán koreográfus és felesége, Lőrincz Beáta azzal a céllal hozták létre, hogy ápolja, tovább éltesse és bemutassa nemzeti kultúránk fontos összetevőjét, a kárpát-medencei tánchagyományokat. Az együttes fiatal-felnőtt tagjai olyan elkötelezett amatőr táncosok, akik tanulmányaik és munkájuk mellett a szabadidejüket áldozzák azért, hogy a jövő generációi is élhessenek nemzeti örökségünkkel. A táncosok utánpótlását a Cédrushoz tartozó gyerekcsoportok biztosítják.

Az együttes 2019-ben Magyar Örökség-díjat kapott, és idén, 2020-ban a húsz éves jubileum alkalmából az elmúlt évtizedeket felölelő ünnepi műsorral készültek, amelyet március 14-én adtak volna elő Budapesten, a Hagyományok Házában. Az előadást a járvány miatt le kellett mondani. A PilisTV ezért készített egy összeállítást a táncegyüttes évek alatt összegyűlt felvételeiből. Ha az élő előadást nem is pótolja, de felidézi az elmúlt két évtized fontos pillanatait, emlékezetes előadásait.

Az összeállítás első része megtekinthető a PilisTV műsorán április 16. és 22. között 6:45, 12:45 és 20:10-es kezdettel, és elérhető a Youtube-on is:

A második részt ápr. 23. és 29. között tűzi műsorra a tévé.

solymáronline