E-csatornaszámla igényelhető a DAKÖV-től

1119

A DAKÖV Kft. tájékoztatása szerint lehetőség van a papír alapú csatornaszámla helyett elektronikus számlára áttérni. Az e-számla igénylése díjmentes, és ha valaki mégis meggondolja magát, a szolgáltatás bármikor visszamondható.

Az e-számla igényléséhez a dakov.hu oldaláról letöltött igénylőlapot kell kitöltve visszaküldeni az ugyfelszolgalat.dabas@dakov.hu e-mail címre. A bejelentés során meg kell adni egy e-mail címet is, amelyen a későbbiekben értesíteni tudják a felhasználót új számla érkezéséről.

Az e-számla a hagyományos papír alapúval egyenértékű, elektronikus
formában kiállított számla. Olyan hitelesített, időbélyegzővel ellátott dokumentum, amely egyszerűen lementhető a számítógépre, vagy bármikor visszakereshető az e-számla felületen.

Az e-számla használatának előnyei :
– A számlákat az interneten keresztül bármikor és bárhol meg lehet tekinteni, ki lehet fizetni.
– Az elektronikus úton való továbbítás gyorsabb a papír alapúval szemben, így több idő marad a számla kiegyenlítésére.
– Az elektronikus számlabemutatási rendszerhez csatlakozó ügyfelek számláikat csoportos beszedési megbízással, egyedi banki utalással, az ügyfélszolgálati irodában kézpénzes, ill. bankkártyás befizetéssel rendezhetik.
– Az e-számla visszakeresése és tárolása is egyszerűbb, a rendszer 8 évig tárolja a számlákat.
– A rendszer lehetőséget nyújt a számlák fizetési állapotának megtekintésére (kiegyenlített, vagy nem), és be lehet állítani automatikus fizetési emlékeztetőt is, melyet az ügyfél az előzetesen megadott e-mail címére kap.

További információk a Daköv honlapján találhatóak.

solymáronline