Szerdán szelektív, hétfőn zöld

1139

Szerdán, április 15-én szállítja el a Depónia az elkülönítetten gyűjtött műanyag-, fém- és papírhulladékot Solymárról. A kertünkben komposztként fel nem használt zöldhulladékot április 20-án, hétfőn viszik el (zsákolva vagy kötegelve, felmatricázva vagy a településüzemeltetés saját zsákjában kitéve).

A szelektív hulladékot kedden este, de legkésőbb szerdán reggel 6 óráig készítsük ki az ingatlanunk elé. Figyeljünk arra is, hogy a kihelyezett hulladék napközben se a gyalogos, se a járműforgalmat ne akadályozza.

Szelektíven gyűjthető:
– a tiszta csomagolási, hasznosítható műanyag- és fémhulladék átlátszó zsákban, összelapítva, valamint
– a tiszta papírhulladék összehajtogatva és összekötözve.

2019-hez képest idén sűrűbben, kéthetente szállítják el településünkről a papír- és műanyaghulladékot, melyeket együtt gyűjtenek be, majd utólag, a telepen válogatják szét.

A kihelyezett zöldhulladék elszállítását április 20-án, hétfőn kezdi meg a Településüzemeltetési Kft. Amikor nagyon sok a kihelyezett hulladék, akkor nem végeznek egy nap alatt, de természetesen másnap folytatják a szállítást. Kérjük a lakosság türelmét, hagyják kint a házak előtt a zöldhulladékot, el fognak vinni minden szabályosan kihelyezett hulladékot.

A zöldhulladékot legfeljebb 110 l űrtartalmú zsákban, illetve kötegelt (max. 70 cm hosszú, 50 cm átmérőjű köteg) formában szállítják el. Csak az olyan zsákot vagy köteget viszik el, amelyen rajta van az adott évre érvényes zöldhulladék matrica (a lakosok a díjmentes matricákat postán kapták meg a Depónia Kft.-től), vagy kihelyezhetik a hulladékot a Településüzemeltetési Kft. zsákjaiban is. Zöldhulladék elszállítására alkalmas zsákot a solymári Polgármesteri Hivatalban, a Kukori trafikban és a Templom téri iparcikk boltban lehet vásárolni 350 forintért (a zsák megvásárlásával az elszállítás díját fizetjük ki).

Ha mégis ott marad a hulladék, annak az lehet az oka, hogy:

  • nincs matrica a zsákon vagy kötegen
  • nem idei matricát ragasztottunk fel
  • nem zöldhulladékos zsákban van
  • nem jó méretű a kihelyezett csomag
  • nem zöldhulladékot tettünk ki.

solymáronline