Solymáron járt a MÁV Szimfonikus Zenekar zenélő autója

1249

A hétvégén Solymáron járt a MÁV Szimfonikus Zenekar egyik “muzsikautója”. A “Nyiss ablakot a zenének!” kezdeményezés keretében a zenekar autói házhoz viszik a komolyzenét.

A zenekar 75 éve küldetésének érzi, hogy a klasszikus zenét elvigye az emberekhez, ezt most, hogy egy időre leáldozott a koncerteknek, szokatlan módon teszik. “A MÁV Szimfonikus Zenekar új kezdeményezésével, tiszteletben tartva a rendelkezéseket, arra biztatja honfitársainkat, hogy maradjanak otthon, de nyissák ki az ablakokat, engedjék be a tavaszi napfényt és a zenét” – nyilatkozta a zenekar. Március 30-ától naponta útnak indítanak Budapestről két autót, melyek klasszikus zenét sugározva járják az utcákat, néha meg-megállva, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar legszebb felvételeivel üzenjenek azoknak, akik akár kötelességüket teljesítve munkába igyekeznek, akár az otthonukban töltik az időt és ablakot nyitnak a zenének.

Bonivártné Dauner Ágnes videója a zenélő autóról Solymár utcáin:

A professzionális hangeszközökkel ellátott autókat többnyire a zenekar művészei vezetik, az útvonalakat pedig nyomon lehet követni a zenekar facebook-oldalán. “Most, amikor súlyos veszélyhelyzettel kell megbirkóznunk, talán még fontosabb, hogy néhány boldog, önfeledt pillanatot élhessünk át, feltöltődjünk, és bizakodva nézzünk a jövőbe, remélve, hogy hamarosan újra megnyithatnak a koncerttermek, színházak, közösségi terek és az élet visszatér a rendes ütemébe” – üzent a zenekar a hallgatóságnak. “Mi lehetne erre jobb eszköz, mint a zene?”

Fotó: Keskeny Dóra
solymáronline