Rendhagyó óvodai beiratkozás – idén így adhatjuk be a jelentkezést, közel a határidő

1709
Fotó: Barcsik Géza

Rendhagyóan zajlik idén a beiratkozás a solymári óvodákba. A 2020/2021-es nevelési évre vonatkozó szabályok és határidők országosan egységesek. Az érintett szülők figyeljenek a közeli határidőkre, és arra, hogy az óvoda akkor is várja a jelzést, ha valaki nem ide íratná gyermekét. Cikkünk a solymar.hu tájékoztatója alapján készült.

A Solymári Óvoda-Bölcsőde felvesz minden óvodaköteles (2020. augusztus 31-ig 3. életévét betöltő) körzetes gyermeket. Amennyiben szülőként egyetért azzal, hogy a Solymári Óvoda-Bölcsőde intézménybe (Napsugár Óvoda, Kék Óvoda) járjon gyermeke, ezt az űrlapot kell kitölteni és elküldeni az óvodának.

Annak a szülőnek, aki nem a Solymári Óvoda-Bölcsődébe kívánja beíratni gyermekét, írásban kell ezt jeleznie az intézmény számára. Ebben az esetben a kitöltött lemondó szándéknyilatkozatot kell eljuttatni az óvodának.

A szándéknyilatkozatokat a solymariovi@solymariovi.t-online.hu e-mail címen várják 2020. április 20-ig.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat fenntartásában működő Lustige Zwerge Német Nemzetiségi Óvoda a 2020/2021 nevelési évre szintén online beiratkozást hirdet, 2020. április 14-i (éjfél) határidővel.

Amennyiben szeretné, hogy a német nemzetiségi intézménybe járjon gyermeke, két űrlapot kell kitöltve és aláírva visszaküldenie a lustigezwerge2005@gmail.com e-mail címre: a nyilatkozatot a nemzetiségi nevelésről és a szándéknyilatkozatot.

A levél tárgya Beiratkozás 2020 legyen. Az óvoda kapujánál lévő postaládába (Solymár, Mátyás király utca 19.) is elhelyezhetőek a kért okmányok másolatai és a nyilatkozatok, zárt borítékban, Beiratkozás 2020 felirattal.

Amennyiben valakinek technikai problémát okoz az aláírt nyilatkozat és/vagy a beiratkozáshoz szükséges személyes okmányok másolatának elküldése, vegye fel a kapcsolatot az érintett óvodával.

Beregszászi Márk jegyző tájékoztatása szerint a bölcsődei beiratkozásra később kerül sor.

solymáronline