Elmarad a közös Szél-hegyi keresztút, de magunkban járhatunk keresztutat

1272
Fotó: Barcsik Géza

Az idei év húsvétján valószínűleg csak a tévé vagy az internet segítségével vehetünk részt az ünnepi szertartásokon és szentmiséken. A koronavírus miatti veszélyhelyzetben az immár 21 éve élő solymári hagyomány, a Szél-hegyi közös keresztút is elmarad; a vonatkozó jogszabályok betartásával azonban egyénileg vagy családosan felkereshető lesz a golgota.

A Solymári Golgota Alapítvány tervei szerint a Szél-hegyen lévő keresztút képeit idén is kihelyezik, nagypéntek délután 15 órától húsvét hétfő 13 óráig lesznek kint a stációk. Kérik, hogy aki felkeresi a helyszínt, és végigjárná a keresztutat, az ezt a vonatkozó előírások szigorú betartásával tegye: egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, másoktól legalább 1,5 méter távolságot tartva.

A Solymári Golgota Alapítvány szerkesztőségünkön keresztül így üzen a solymáriaknak: “Meggyőződésünk, hogy a jelenlegi veszélyhelyzetben a szokásosnál is több okunk van imádkozni, bűneinket megbánni, Solymár Szépcsillagának a segítségét kérni. Ha viszont valaki nem vallásos indíttatásból, hanem egy kellemes, elgondolkodásra alkalmas séta erejéig szeretné felkeresni ezt a gyönyörű helyszínt, annak is lehetőséget biztosítunk erre.”

solymáronline