Vérre most is nagy szükség van – így segíthetünk az egészségügynek

918

Aki meghallja a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat felhívását – Gyere te is vért adni, jelenleg ezzel segítheted a legegyszerűbben az egészségügyet! –, az a környékünkön legközelebb Piliscsabán tud elmenni véradásra szerdán, április elsején 14-19 óra között (Céh Egyesület, Templom tér 13.).

A Magyar Vöröskereszt tájékoztatása szerint az elkötelezett véradóknak köszönhetően ugyan a vérkészlet stabil, a kórházak vérellátása folyamatos, de folyamatosan szükség van véradókra, hogy ezt az állapotot szinten lehessen tartani.

Véradás céljából még a kijárási korlátozás alatt is elhagyható a lakhely, a legközelebbi véradási helyszín felkereshető.

Korlátozások

A véradási helyszínre egyszerre három ember mehet be.
A véradók és a vért kapó betegek egészségének védelme érdekében az általános feltételeken kívül felhívják a figyelmet arra, hogy ne jelentkezzen véradásra és ne lépjen a véradás területére az, aki az utóbbi 1 hónapban:

– külföldön járt;
– kimutatták nála a koronavírust;
– valószínűsítetten vagy igazoltan koronavírus fertőzött (COVID-19) személlyel került szoros kapcsolatba (erről részletesen itt olvashatunk);
– hirtelen megjelenő betegsége volt (magasabb, mint 37,5 °C-os láz, izomfájdalom, köhögés, légszomj, erős fáradékonyság).

solymáronline