Vasúti menetrendváltozások, utazási kedvezmények

806

A kialakult veszélyhelyzetre tekintettel a lejáró utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások (pl. lejáró személyazonosításra alkalmas igazolvány), illetve a felsőoktatásban tanuló hallgatók esetében a 2019/20. tanév I. félévére érvényesített diákigazolványok elfogadhatók 2020. március 31-ét követően is, a veszélyhelyzet lejártát követő 15. napig.

A gyermekvasúton szünetel a közlekedés, a többi belföldi vonatforgalomban a MÁV hálózatán nincsenek menetrendi korlátozások a járványügyi helyzet miatt.
A nemzetközi vasúti személyszállítás viszont néhány határállomás kivételével szinte teljesen leállt a koronavírus terjedése miatt. Részletekről a MÁV Zrt. honlapján lehet tájékozódni.

Március 29-én, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják. Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonat menetrendjét befolyásolja. Az óraigazítás hajnalán azok a belföldi vonatok, amelyek 2 óra előtt indulnak, már a nyári időszámításnak megfelelően, ezért 60 perccel később érkeznek az óraigazítás utáni állomásra.

Az eredetileg kettő és három óra között induló belföldi személyszállító vonatokat három órakor indítják el. A Nyugati pályaudvarról a hajnali S72-es esztergomi személyvonat 35 perccel később, 3 órakor indul.
A többi vonat indulásáról a MÁV honlapja részletes tájékoztatást nyújt.

solymáronline – MÁVINFORM