Én is itthon maradok – Barcsik Géza

1653

Barcsik Géza vagyok, festő és grafikus. A Búzamező médiacsoport munkatársaként a solymaronline.hu-nál mint fotós veszek részt a munkában.

A járvány miatt sajnos a kulturális programok egyik napról a másikra álltak le, pedig Solymár és a környező települések rendkívül gazdag, példaértékű programajánlattal szolgálták a közönséget.

A munkám egy részében nem okozott különösebb változást a fertőzés miatti korlátozás, hiszen eddig is sokat dolgoztam itthonról. A személyes kapcsolatokkal járó riport- és rendezvényfotózás sajnos hosszabb időre kiesett a tevékenységi körömből. Viszont több idő maradt egyéni alkotói tevékenységre, megfesthetem néhány régóta talonban tartott tervemet.

Nagy pozitívuma a tragikus helyzetnek az, hogy az egész család együtt lehet, ha kényszerűségből is. Mind a négy gyerekünk itthon van, élvezik a közös háztartásvezetést, a sok beszélgetést és játékot, zenélést és zenehallgatást. Remélem, a járvány elmúltával ezek a jó dolgok megmaradnak majd.

De ehhez szükséges, hogy mindenki maradjon otthon, ne engedjük a vírust megerősödni, hogy az élet minél előbb visszaállhasson a régi kerékvágásba. Talán egy kicsit több egymásra figyeléssel.

Barcsik Géza

A cikk a solymáronline portál Maradj otthon kampányának része. A többi részt ide kattintva olvashatják.