A járvány alatt még annyira se égessünk avart

671

A hét közbeni havazások után hétvégére visszatér a tavaszi idő. Ne feledjük azonban, hogy a zöldhulladék égetése nem megengedett Solymáron, a meleg időben se így szabaduljunk meg az avartól és az egyéb kerti hulladéktól!

A járványhelyzetben az elsődleges feladatunk saját és környezetünk egészségének megőrzése. A légúti betegséggel küzdőknek ront az állapotán, ha beszívják a füstöt, az ő érdekükben is tegyünk a tiszta levegőért.

A községvezetés ezúton is szeretné felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy 2019. március 1-től Solymár közigazgatási területén tilos a zöldhulladék égetése, ezért a mezőgazdasági termelés és a kerti munkák során keletkező növényi hulladékot vagy komposztálni lehet, vagy elszállíttatni. Az önkormányzat évente ingyenes lombhulladék-gyűjtést biztosít, emellett a hulladékszállítási közszolgáltató havi rendszerességgel biztosítja a zöldhulladék elszállítását; erre legközelebb április 6-án és 20-án, hétfői napokon lesz lehetőség.

A kerti hulladékot matricával ellátott bármilyen zsákban vagy matrica nélkül a Solymári Településüzemeltetési Kft. zsákjaiban tegyük ki a ház elé az elszállítási napokat megelőző este.

solymar.hu / solymáronline