Helyzetjelentés Solymárról

2894
Fotó: Barcsik Géza

Napról napra változik a járványügyi helyzet országosan és helyben is. Amit jelen pillanatban tudni lehet, hogy Solymáron is van már koronavírussal fertőzött beteg, aki házi karanténban gyógyul, valamint további betegek tesztelése is folyamatban van.

Az országos tájékoztatásokat figyelemmel követve tudhatjuk, hogy a vírus terjedése már a csoportos fázisban tart. Ilyenkor nem nyomon követhető, hogy ki mikor és kitől kapta el a betegséget; sőt, akár mi magunk is lehetünk tünetmentesen (vagy enyhe tünetekkel) betegek és a vírus terjesztői. Ezért vegyük komolyan a felhívásokat, mossunk kezet gyakran, és ne menjünk közösségbe, csak amikor és akinek feltétlenül muszáj!

Vigyázzunk idős és beteg embertársainkra, családtagjainkra azzal, hogy elintézzük helyettük a szükséges bevásárlást, de ezen túl ne érintkezzünk velük. Személyes látogatás helyett hívjuk fel őket gyakran telefonon, hogy magány helyett mindennapos figyelmünket érezzék!

Azok számára, akinek nincs segítségük, az önkományzat megszervezi a szükséges bevásárlást és ügyintézést. Erről minden szükéges információt megtalálnak itt. A polgárőrök és az önkormányzat önkéntesei az Ezüstkor Szociális Gondozó Központ dolgozóinak közreműködésével gondoskodnak az idősekről; jelenleg 17 háztartásba visznek rendszeresen gyógyszereket, élelmiszert.

Fotó: Solymári Polgármesteri Hivatal Facebook-oldala

A polgárőrség ezen feladatok és a megfigyelő-szolgálat mellett is ellátják “szokásos” feladataikat. Tegnap éjjel például a rendőrség kérésére egy idős férfi felkutatásában segítettek. A keresésében a környező települések polgárőrei is segítettek, sikeresen: az eltűnt személyt hajnali két óra körül megtalálták.

Fotó: Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület Facebook-oldala

Az aktuális helyzetben az önkormányzat működését is a járványnak rendelik alá: elmarad a szerdára tervezett képviselő-testületi ülés, a település vezetése minden erejét és figyelmét a szükséges járványügyi intézkedések megtételére fordítja.

Tegyük meg mi is, ami rajtunk múlik: maradjunk otthon, vigyázzunk egymásra!

solymáronline