A koronavírussal terjednek a csalók is

1021

Sajnos vannak olyan emberek, akik kihasználják a nehéz helyzetben lévőket, és hasznot próbálnak húzni a járvány idején is.

A környékünkön is megjelentek azok a csalók, akik a hatóságra vagy önkormányzatra hivatkozva lakás- vagy házfertőtlenítést ajánlanak komoly pénzekért. A solymári önkormányzat nem végez magánházaknál fertőtlenítést – tudtuk meg dr. Szente Kálmán polgármestertől. Az idősek részére a bevásárlást egyenruhás polgárőrök, illetve olyan személyek intézik, akik ismert közszereplők.
Aki bármilyen visszaélést tapasztal, feltétlenül jelezze a hivatal felé!

Telefon: 06-26-560-600, e-mail: info@solymar.hu

A Pest megyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának további tanácsai:

Legyen körültekintő minden olyan esetben, ha lakásánál megjelennek védőruhát vagy maszkot viselő személyek, és felajánlják nemcsak az ingatlan fertőtlenítését, hanem az orvosi vizsgálatot, vagy koronavírus mintavételét! Koronavírus fertőzöttség kimutatására alkalmas gyorsteszt egyelőre nem létezik, így az sehol nem is kapható. A fertőzés kimutatására szolgáló laboratóriumi vizsgálatot jelenleg kizárólag állami egészségügyi ellátó rendszerben végeznek.

Amennyiben hatóság tagjaként bemutatkozó személy csenget be önhöz, kérje az azonosítást, kérdezze meg, honnan érkezett, majd anélkül, hogy beengedné otthonába, telefonáljon az adott hatósághoz a valóságtartalom ellenőrzése céljából!
Ne feledje, a rendőrigazolványon azonosító szám is szerepel, nemcsak a POLICE felirat!

Egészségügyi terméket csak hiteles forrásból szerezzen be, ne dőljön be koronavírus ellen hirdetett csodaszereknek.

Ne higgyen a különböző adománygyűjtő felhívásoknak, ne utaljon pénzt azonnali segítségnyújtás címén különböző megadott számlaszámokra, személyesen se adjon támogatást, amíg meg nem győződik arról, hogy valóban legálisan működő szervezet aktuálisan szervezett kampánytevékenységéről van szó.

Ha bármi gyanúsat észlel, ingyenesen hívhatja a nap 24 órájában a következő számokat: 107 vagy a 112.

solymáronline