Koronavírus: Az intézkedések betartása, a figyelmesség, az óvatosság elengedhetetlen!

808

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya hangsúlyozza, hogy a koronavírussal kapcsolatban a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és a teendőkről hiteles és naprakész információkat a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon olvashatunk, továbbá a 06 80 277 455 és a 06 80 277 456-os információs vonalakon kérhetünk tájékoztatást.

Kérik, hogy mindig hiteles és megbízható forrásból származó hírt posztoljunk, illetve a közösségi oldalakon figyeljünk a megosztások valóságtartalmára. A rémhírterjesztésnek ugyanis jogi következményei vannak (Büntető Törvénykönyv 337.§).

A pánikkeltés nem megoldás a veszélyhelyzet kezelésében. A Bűnmegelőzési Osztály kéri, hogy minden esetben tartsuk be, és gyermekeinkkel is tartassuk be az összes meghozott és jövőben meghozandó, a társas érintkezéseket korlátozó intézkedést, valamint az előírásokat és ajánlásokat!

Nyomatékosan, többször hívjuk fel az otthon maradt, idős hozzátartozóink figyelmét arra, hogy senkit ne engedjenek be az otthonukba! Naponta többször hívjuk fel telefonon egyedül élő, szépkorú rokonainkat, ezzel is növelve biztonságérzetüket.

A csalók a veszélyhelyzetre sincsenek tekintettel! Legyünk körültekintőek a telefonhívásokkal kapcsolatban is, és az egészséges bizalmatlanság elvét követve, győződjünk meg minden esetben a kapott hívás valóságtartalmáról. A vírussal kapcsolatban vagy arra hivatkozással, terméket eladni kívánó, vagy családtagot ért fertőzés miatt felmerülő anyagi hozzájárulásra irányuló telefonhívásokat minden esetben szakítsuk meg és ellenőrizzük!

ELBIR / solymáronline