Amit mi megtehetünk: védekezés és megelőzés

1045

A védekezés és a megelőzés a legfontosabb, amit jelen helyzetben metehetünk, hogy óvjuk magunkat és környezetünket a betegségtől és a gócpontok kialakulásától.

Kérjük, aki teheti, maradjon otthon.

Kérjük, aki szabadságát tölti, ne utazzon el otthonról (rokonlátogatás, nyaraló…stb.).

Kérjük, mellőzzék a baráti találkozókat, a nem közös háztartásban élő családtagokkal való együtt töltött időt.

Kérjük, 70 év feletti lakosaink ne hagyják el otthonaikat, ha nincs segítségük (rokon, szomszéd) a bevásárláshoz, az önkormányzat vállalja a szükséges árucikkek beszerzését és házhozszállítását.

Kérjük, mikor elhagyják otthonukat vásárlás céljából, boltba, patikába, vendéglátó helyre egy fő induljon, a sorban való várakozást a szabadlevegőn tegyék.

Kérjük, ha sétálni indulnak, ne barátokkal, ismerősökkel tegyék. A játszótereket visszavonásig az önkormányzat lezárta, fertőtleníti.

Kérjük, kerüljék a tömegközlekedést, ha szükséges, a második ajtón szálljanak fel.

Kérjük, ha betegnek érzi magát, vagy családtagja megbetegszik, elsőként telefonon vegye fel a kapcsolatot háziorvosával, gyermekorvosával. Elérhetőségek: solymarirendelo.hu

Kérjük, tartsák be a higiénés előírásokat, mint a papírzsebkendő használata és a kézmosás.

Az Önkormányzat számára Solymár lakosainak és azok családtagjainak egészsége a legfőbb szempont! Továbbra is kérjük az átmeneti időszakra tekintettel a község tagjainak megértését és fokozott együttműködését!

Solymári Polgármesteri Hivatal